2013. június 1., szombat

Vaníliás puding

A sztori:
A főzés nem egyszerű művelet, sokaknak nagy kihívásokat jelent egy-egy étel elkészítése, még a legegyszerűbbeké is. Kedves barátom kérte, hogy mutassam meg neki, hogy kell vaníliás pudingot főzni, és ő kérte, hogy posztoljam ki a blogomban, mert valószínűleg sok olyan hozzá hasonló férfi létezik, akinek ez nehézséget okoz. Fiúk, itt a segítség!!!

Hozzávalók:
 - 1 tasak Dr. Oetker vaníliás puding
 - 3 evőkanál cukor
 - fél liter tej

Instrukciók:

Menjünk el a boltba, és vegyünk 1 (vagy több) tasak pudingot, attól függően, hogy mekkora adagot szeretnénk csinálni. Természetesen több adag pudingnál a hozzávalókat is sokszorozni kell. Előveszünk egy közepes méretű lábast, kb 20-25 cm átmérőjűt. Beleöntjük a pudingport, a 3 evőkanál cukrot és a tejből öntünk rá egy kicsit, hogy a port csomómentesre tudjuk keverni, ez kb 1 dl-t jelent. A masszát csomómentesre keverjük, majd ha ez megvan, hozzáöntjük a maradék tejet is, és tűzre tesszük. Közepes lángon forrásig melegítjük, folyamatos keverés mellett, nehogy leégjen az alja, erre a tej hajlamos! Akkor lesz kész a puding, ha kavarás közben sűrűsödik és forrni kezd. Ekkor lekapcsoljuk a tűzhelyet, és a pudingot poharakba szervírozzuk, hagyjuk lehűlni, és máris fogyasztható!

További, részletesebb leírásért keressetek engem!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése